FOLLOWERS SAYANG :DDD

15 December 2013

Pain.

Ok since aku tengah berkobar-kobar nak update blog ni la internet nak slow. Menyampah

Seriously macam kesian gila bila nak post something tiba-tiba macam terhalang dek kerja-kerja murni menjaga hati dan perasaan pihak-pihak lain yang saaaaangat baik hati, sangat aihhh kalau dia buat salah pun orang tetap claim dialah manusia paling baik. What the?! Jangan tanya kenapa, aku pun tak ada jawapannya.

Oh ini entri meluah perasaan, sila angkat kaki cepat-cepat kalau taknak baca benda yg menyakitkan hati hahaha.

Entahlah, I thought right now every words that came out from my mouth is always hurting. Don't you know the truths sometimes hurt? Or it may its a relief for you, its a happy situation for you, but do you ever think that it would be pain for someone's life? Will ruins someone's life?

Fikirlah. Kenapa perlu kacau hidup orang lain semata-mata untuk kepentingan diri sendiri? Tak boleh ke sebelum buat satu benda jahat tu, fikir dulu "Kalau aku sendiri yang kena macamni, aku sedih tak? Aku boleh sabar tak? Apa yg aku rasa? Apa tindakan aku agaknya eh?"

Belum kena batang hidung sendiri memang rasa seronok je.

Tak tahu nak kata apa. Nak kata macam mana. Tapi segala apa yang engkau buat dapat aku hidu. Saja aku perhati dari jauh. Memang Allah nak tunjuk pada aku.

Dah berkali-kali aku mati, dibunuh oleh kata-kata nista. Dibunuh dalam diam. Aku dah jatuh kalah dan aku takkan bagi kau menang kedua kalinya. Tapi yelah, aku pun tak sangka yg aku dapat bertahan selama ni, sejauh ni. Magik jugak rasanya kahkah.

I don't think the people who I wrote about will read this. But in case you're reading this, I just wanna let you know that one fine day you will regret all of this.

Aku tak kata aku berdendam, tapi nampak gayanya aku tak kot nak mendoakan kebahagiaan kau. Dan rasanya kau pun tak perlukan doa dari seorang aku.

Tak perlulah nak susah-payah berpura-pura baik depan aku.
Muak.
Aku dah muak.
Tersenyum kejilah engkau buat waktu ni. Tak apa.

Aku percaya qada' dan qadar Allah. Juga aku percaya bahawa Allah itu Maha Adil.
Adios. Assalamualaikum.

No comments: